Ajacieden namen stagiair mee naar Tikibad: 'Hij dacht dat hij dood zou gaan'

Ajacieden namen stagiair mee naar Tikibad: 'Hij dacht dat hij dood zou gaan'

16-10-2017 22:55
6

Ajax-belofte Noussar Mazraoui vertelt na de wedstrijd van Jong Ajax tegen Almere City een wel heel bizarre anekdote. De negentienjarige verdediger ging met drie ploeggenoten op stap, maar dat liep bijna verkeerd af.

Mazraoui wordt gevraagd naar het verhaal omdat hij in de mixed zone, een plek waar spelers praten met de pers, oud-ploeggenoot Ezra Walian het verhaal hoort vertellen. Walian speelde vorig jaar bij Jong Ajax en is nu in dienst van Almere City.

"Vorig seizoen waren we met z'n vieren naar het Tikibad gegaan", zegt Mazraoui tegen FOX Sports. "We namen een stagiair mee: Dean Solomons uit Zuid-Afrika. We vroegen aan hem of hij kon zwemmen. Ik weet niet of ze in Zuid-Afrika zwemles krijgen, ik denk het niet. Hij zei dat hij kon zwemmen. Er was niets aan de hand. Glijbaantje in, glijbaantje uit. We kwamen in ondiep water tot we in een glijbaan gingen waar je in diep water valt. Hij was aan de beurt en viel in het diepe water. Hij spartelde en ik dacht: wat is hier aan de hand? Maakt hij een grap?"

Dragi Gudelj, het broertje van oud-Ajacied Nemanja Gudelj, zag het gebeuren en raakte in paniek. "Hij sprong in het water en probeerde hem te helpen. Solomons was helemaal in paniek en duwde Gudelj onder water. Allebei waren ze aan het worstelen. Toen ze eruit kwamen waren we ons kapot aan het lachen. Gudelj was helemaal in paniek. Hij dacht dat Solomons dood zou gaan. Gelukkig is het goed afgelopen."