'Ajax-banneling Dijks mocht niet voor de camera verschijnen van club'

'Ajax-banneling Dijks mocht niet voor de camera verschijnen van club'

17-10-2017 07:34
97

Doordat Mitchell Dijks door Marcel Keizer op de tribune werd gezet voor het duel met Sparta van zaterdag, mocht hij maandagavond opdraven bij Jong Ajax. Ajax verbood hem om na afloop met de media te spreken.

Dat meldt het regionale NH. Dijks werd aan het begin van het seizoen opmerkelijk genoeg aan zijn contract gehouden door de directie, omdat de club geen geschikte linksback kon vinden. De verdediger startte de eerste wedstrijden nog in de basis, maar lijkt nu opnieuw te kunnen fluiten naar een plekje in het eerste elftal. Maandagavond was hij van de partij met Jong Ajax, dat aantrad tegen Almere City. Ajax wilde niet dat Dijks na afloop voor de camera zou staan. Vermoedelijk omdat de club niet wil dat de linksback zijn ongenoegen uit over zijn rol in Amsterdam.

Wedden

Meer odds

Jong Ajax-trainer Michael Reiziger begrijpt dat het voor Dijks een flinke tik is. "Dat is natuurlijk een stapje terug", zegt hij tegen NH. "Zijn karakter is dusdanig goed dat hij vol voor de wedstrijd gaat en in de training zit. Chapeau. Of hij de stap naar het eerste weer kan maken? Dat is niet aan mij. Hij traint hard en gooit zijn ziel en zaligheid erin."