Feyenoord verliest ook derde groepswedstrijd en zit in benarde positie

17-10-2017 22:37
67

Feyenoord heeft ook de derde groepswedstrijd in de Champions League verloren. Thuis tegen Shakhtar Donetsk verloren de Rotterdammers met 1-2, waardoor het op nul punten blijft staan.

Feyenoord begon wervelend aan de wedstrijd en overklaste Shakhtar in het openingskwartier. Binnen twee minuten was de thuisclub al twee keer dichtbij een goal. Eerst miste Jean-Paul Boëtius een opgelegde kans na een geweldige pass van Steven Berghuis en kort daarna nam Nicolai Jörgensen het doel onder vuur. Uiteindelijk kwam die 1-0 er alsnog: een zwabberbal van Tonny Vilhena werd slecht verwerkt door de doelman en Berghuis was er snel bij om binnen te koppen.

De storm ging vervolgens even liggen, maar dat betekende niet dat Feyenoord het initiatief uit handen gaf. De gelijkmaker van Shakhtar kwam dan ook volledig uit de lucht vallen. Een pass door het hart van de verdediging kwam bij Bernard terecht. De Braziliaan omspeelde Brad Jones en kon binnenschuiven: 1-1.

In de tweede helft was het opnieuw Feyenoord dat fel van start ging. Sofyan Amrabat, die op het middenveld begon ten koste van Jens Toornstra, kwam in kansrijke positie, maar kon zijn ploeg niet op voorsprong zetten. Even later was het aan de andere kant wel weer raak toen Bernard de 1-2 kon binnenkoppen na defensieve nalatigheiden bij Feyenoord.

Door de rode kaart van Yaroslav Rakitskiy een kwartier voor tijd lagen er nog voldoende kansen voor Feyenoord om het eerste punt tijdens dit Champions League-seizoen te veroveren, maar een echt slotoffensief bleef uit en Michiel Kramer kon met de laatste kans van de wedstrijd (een gekeerde kopbal) ook niet meer voor een late ontsnapping zorgen. Daardoor is Europese overwintering voor Feyenoord nog verder buiten zicht geraakt. De Rotterdammers blijven op nul punten staan. Shakhtar heeft nu zes punten.

Manchester City - Napoli 2-1
Napoli ligt nog wel enigszins in het vizier van Feyenoord. De Italianen staan op drie punten na de 2-1 nederlaag op bezoek bij Manchester City. De Engelse club ging voortvarend van start en scoorde twee keer binnen dertien minuten via Raheem Sterling en Gabriel Jesus. Dries Mertens miste voor rust nog een penalty. Amadou Diawara schoot een kwartier voor tijd wel raak vanaf de stip, maar City stelde de drie punten veilig en gaat nu met negen uit drie aan de leiding in de groep.