Spelersrapport: drie onvoldoendes bij Feyenoord, Boëtius grote dissonant

Spelersrapport: drie onvoldoendes bij Feyenoord, Boëtius grote dissonant

17-10-2017 22:45
38

Feyenoord heeft ook de derde wedstrijd in de Champions League verloren en dat levert een aantal onvoldoendes op. Jean-Paul Boëtius was de grote dissonant in de ploeg van Giovanni van Bronckhorst.

Brad Jones – 5: Kwam bij de eerste tegentreffer wel erg vroeg uit zijn doel en bij de 1-2 van Shakhtar stond de Australiër niet goed gepositioneerd. Jones beleeft niet zijn beste periode in Rotterdamse dienst, om het zacht uit te drukken.

Bart Nieuwkoop - 6: Verdedigend zeer solide, op een of twee slippertjes na (waaronder het moment bij de 1-2). Kan veel minuten gaan maken dit seizoen, aangezien zijn concurrent Kevin Diks zijn draai nog niet gevonden heeft.

Sven van Beek – 5,5: Kon niet voorkomen dat Bernard de 1-1 maakte na een schitterende steekbal van Fred. Speelde voor het eerst als basisspeler samen met zijn collega's in de verdediging en dat was te merken. Geen indrukwekkend optreden van de mandekker.

Jeremiah St. Juste – 6,5: De van Heerenveen overgekomen centrale verdediger lijkt geen angst te hebben, maar dat is niet altijd positief. Hij neemt bij vlagen te veel risico, maar als het wél goed uitpakt is hij een van de weinige spelers van Feyenoord die wel aanvallend durft te denken.

Ridgeciano Haps - 7: De fysiek sterke en snelle linksback van Feyenoord toonde lef en liet ook verdedigend zien zijn mannetje te staan. Na een moeizame start herpakt Haps zich razendsnel in De Kuip.

Sofyan Amrabat - 7: Met zijn sterke optredens tegen Manchester City en Napoli ontpopt Amrabat zich als een van de steunpilaren van Feyenoord in de Champions League. Het kan niet lang duren totdat de fysiek sterke middenvelder een vast plekje krijgt in de XI van Van Bronckhorst.

Tonny Vilhena - 5: Shakhtar-doelman Andriy Pyatov had heel veel moeite met een pegel van Vilhena, waarna Berghuis de 1-0 kon binnen koppen. Verder was het aandeel van Vilhena zeer gering. Teleurstellend optreden van zijn kant.

Karim El Ahmadi – 6: Verrichtte als stofzuiger op het middenveld nuttig werk, maar was in de eerste helft bij vlagen slordig. Ook verloor hij Bernard uit het oog, waarna de middenvelder van Shakhtar de 0-1 kon maken.

Steven Berghuis - 7: Bracht De Kuip binnen tien minuten in extase door een ketser van doelman Pyatov af te straffen. Zorgde daarnaast voor veel dreiging en was daarmee de gevaarlijkste speler aan de kant van de Rotterdammers.

Nicolai Jörgensen – 5,5: De gehavende spits deed echt wel zijn best, maar kon het verschil niet maken. De Deen werkte hard, maar het zat hem simpelweg gewoon niet mee. Had bijna een assist op de 2-2 op zijn naam staan, ware het niet dat Vilhena een volledige mispeer produceerde.

Jean-Paul Boëtius - 4: Deed Boëtius mee? De vleugelaanvaller van Feyenoord was totaal onzichtbaar dinsdagavond.

Invallers
Jens Toornstra - : Speelde te kort voor een beoordeling
Sam Larsson - : Speelde te kort voor een beoordeling
Michiel Kramer - : Speelde kort voor een beoordeling

Wedden

Meer odds

(Emile van de Sande / VoetbalPrimeur)