Periode van afzien voor Feyenoorder: Niet verwacht dat het zó lang zou duren

Periode van afzien voor Feyenoorder: "Niet verwacht dat het zó lang zou duren"

18-10-2017 10:00
4

Bart Nieuwkoop en Jeremiah St. Juste stonden dinsdagavond in de basis toen Feyenoord met 1-2 verloor van Shakhtar Donetsk. Voor Nieuwkoop was het, na een lange periode van revalideren, de eerste wedstrijd in de Champions League. 

Emile van de Sande
ROTTERDAM

Al sinds juli van dit jaar kampte Nieuwkoop met een hamstringblessure. Nu is de rechtsback van Feyenoord terug. "Allereerst ben ik heel blij dat ik mijn debuut heb mogen maken in de Champions League. Last van zenuwen? Nee, ik was vooral heel blij om weer te spelen, in zo'n sfeer. M'n laatste wedstrijd in De Kuip was tegen Heracles (kampioenswedstrijd eerder dit jaar, red.). Dat was natuurlijk een fantastische wedstrijd", zegt Nieuwkoop in de mixed-zone.

Zo'n drie maanden nadat hij de blessure opliep stond hij weer in de basis van Feyenoord. "Het heeft verrassend lang geduurd. Ik had niet verwacht dat het zó lang zou duren. Dat was teleurstellend. Dan is het heel lastig om op de tribune te zitten en te moeten toekijken", erkent Nieuwkoop, die dinsdagavond zijn rentree én Champions League-debuut 'vierde' met een 1-2 nederlaag.

Effectief Shakhtar
"Shakhtar heeft een hele goede ploeg. Als je ze dan even de ruimte geeft, slaan ze toe. Een kans is een goal, dat is op dit niveau gewoon zo. Elke kans wordt genadeloos afgemaakt. Dat is wel een verschil met de Eredivisie. Maar daar moeten we van leren", vindt Nieuwkoop in gesprek met onder meer deze website.

Zondag wacht voor Feyenoord het immer pikante treffen met aartsrivaal Ajax. St. Juste verwacht dat de Rotterdammers er klaar voor zullen zijn, ondanks de tik van de nederlaag tegen Shakhtar. "De dingen die goed gingen nemen we mee en van de dingen die niet goed gingen moeten we leren. En zondag moeten we er natuurlijk weer op klappen. Zondag moeten we er staan", weet St. Juste.

Verandering in defensie
Vrijdag was St. Juste lovend over tijdelijk maatje in het hart van de verdediging, Renato Tapia. Na Jan-Arie van der Heijden en Eric Botteghin raakte ook hij (licht) geblesseerd. Daarom vormde St. Juste dinsdagavond het centrale duo met Sven van Beek. Hoe het is, al die veranderingen? "Daar moet je mee om kunnen gaan, hè. Dat is voetbal, het kan snel gaan. Ik kan me wel snel aanpassen aan nieuwe spelers. Ik kan me ook goed aanpassen aan Sven, het is ook met hem fijn spelen. Ik vind het niet frustrerend, je moet er gewoon mee om kunnen gaan", besluit de Jong Oranje-international.