'De echte wil om te winnen, dat is niet normaal. Ik win ook graag van Ajax'

'De echte wil om te winnen, dat is niet normaal. Ik win ook graag van Ajax'

18-10-2017 06:45
39

Jean-Paul Boëtius kan niet wachten om zondag de Klassieker tegen Ajax te spelen. De geboren Rotterdammer heeft mooie herinneringen aan het traditioneel zwaar beladen duel. VoetbalPrimeur sprak met de aanvaller van Feyenoord. 

Emile van de Sande
ROTTERDAM

"Ik heb in de jeugd wel vaker van Ajax gewonnen dan verloren", begint Boëtius wanneer de Klassieker ter sprake komt. De druk is zondag extra hoog, omdat koploper PSV vijf punten voorsprong heeft op zowel Feyenoord als Ajax. "Je weet dat het gat met PSV niet nóg groter mag worden. Maar Ajax is ook een directe concurrent van ons. We zouden dus een kleine sprong kunnen maken."

Eind oktober 2012 debuteerde Boëtius in de Rotterdamse hoofdmacht, uitgerekend tegen rivaal Ajax. Een kinderdroom kwam uit voor de linksbuiten van Feyenoord: hij tekende destijds voor de 1-1. De herinneringen van het treffen tussen Feyenoord en Ajax vergeet Boëtius nooit meer. 

"Woorden kunnen niet beschrijven hoe een Klassieker is. Iedereen beleeft het natuurlijk ook anders. Jongens die nog geen Klassieker hebben gespeeld gaan het beleven. De herrie, de ontlading bij een goal... De echte wil om van Ajax te winnen, die je nog meer proeft, ook bij de fans. Dat is niet normaal. Beelden van de Klassieker staan nog vers op m'n netvlies", vertelt Boëtius.

Tijdens het beschrijven van het Klassieker-gevoel verschijnt er een glimlach op het gezicht van Boëtius. Wat die glimlach zegt? "Ik ben ook Feyenoorder, ik win ook graag van Ajax. Zeker omdat ik dan de fans extra blij kan maken."

Feyenoord - Ajax begint zondag om 14.30 uur in De Kuip.