Advocaat over mogelijke opvolger: Waarom zou je een buitenlander moeten halen?

Advocaat over mogelijke opvolger: "Waarom zou je een buitenlander moeten halen?"

18-10-2017 07:07
12

Dick Advocaat is niet ontevreden met zijn recente prestaties als bondscoach, hoewel Oranje voor de tweede keer op rij een eindtoernooi misloopt. De Kleine Generaal laat in een interview met Voetbal International weten dat hij cijfermatig prima werk heeft geleverd.

"Als je door de paniek heen kijkt, is het allemaal niet zo dramatisch", aldus Advocaat. "Sinds ik het overnam, hebben we een keer verloren en verder resultaten geboekt waarmee je niet voor gek staat. En dan bekijk ik dat los van het voetbal dat we hebben gespeeld. (…) De enige dissonant in dit rijtje is Frankrijk-uit. Maar als je vier van de vijf wedstrijden wint, plaats je je normaal gesproken. Het is bovendien een indicatie dat dit Oranje in staat is wedstrijden te winnen, hoor."

Volgens Advocaat is het nu aan de KNVB om een toekomstbeleid voor Oranje uit te stippelen. "Orde op zaken stellen en zo snel mogelijk een goede technisch directeur aanstellen die op zijn beurt op zoek zal moeten naar een bondscoach. Zo hoort de volgorde wel te zijn, al vind ik persoonlijk dat je die twee functies los van elkaar moet zien. Tot die tijd blijf ik in charge, dat is contractueel zo bepaald."

Advocaat heeft een mening over zijn mogelijke opvolger, maar wijst geen concrete namen aan. "Waarom zou je een buitenlander moeten halen? En wie staat er dan te springen? Geldt ook voor de Nederlandse trainers. De meeste liggen vast, zoals Ronald Koeman en Peter Bosz, of hebben aangegeven niet te willen, zoals Louis van Gaal en Frank de Boer óf zijn pas bezig aan hun eerste club." De zeventigjarige oefenmeester liet eerder weten bereid te zijn om door te gaan in Zeist, maar houdt zich nu op de vlakte. "Het is echt aan de KNVB daarover te beslissen. Alles wat ik erover zeg, vertroebelt de discussie of levert een nieuwe op. Dat heeft geen enkele zin."