Onbegrip over KNVB-beslissing: 'Toch niet omdat Kuipers koopzondag heeft?'

Onbegrip over KNVB-beslissing: 'Toch niet omdat Kuipers koopzondag heeft?'

18-10-2017 07:17
20

Voormalig topscheidsrechter Mario van der Ende begrijpt niet waarom Danny Makkelie is aangewezen als scheidsrechter bij Feyenoord-Ajax. Volgens de 61-jarige Hagenaar is niet Makkelie, maar Björn Kuipers de aangewezen man om de Klassieker in goede banen te leiden.

"In mijn ogen moeten de topwedstrijden worden gefloten door de beste scheidsrechter. En dat is Björn Kuipers. Simpel", laat Van der Ende weten aan De Telegraaf. "Hij fluit doordeweeks nog een wedstrijd in de Champions League (CSKA Moskou-FC Basel vanavond, red.), maar dat moet toch niet uitmaken. Kuipers is komend weekeinde zelfs helemaal niet ingedeeld. En dat zal toch niet zo zijn omdat het koopzondag in zijn supermarkt is…"

Makkelie fluit zondag zijn eerste Klassieker en kan volgens Van der Ende zijn borst natmaken. "In Nederland is dit de moeilijkste wedstrijd om te fluiten. Sterker nog, in heel Europa is dit een van de pittigste duels. Dan doel ik op de 'agressieve' manier van beleving, van supporters en spelers. De druk staat er vol op. Bij de Johan Cruijff Schaal had Makkelie al zo'n gekke situatie, met dat afgekeurde buitenspeldoelpunt van Feyenoord en de penalty voor Vitesse via de videoscheidsrechter. In vergelijking met die wedstrijd is de Klassieker nog een groot aantal procent moeilijker."