Van TBS-elftal naar NEC: 'Geen makkelijke jongens, maar ik heb veel plezier gehad'

Van TBS-elftal naar NEC: 'Geen makkelijke jongens, maar ik heb veel plezier gehad'

18-10-2017 08:03
12

Oudgediende Leen Looyen is terug bij NEC. De zeventigjarige oud-trainer had vier jaar lang het voetbalelftal van een Nijmeegse TBS-kliniek onder zijn hoede, maar keert nu terug als technisch commissaris in De Goffert.

Looyen volgt de vertrokken Peter Wisgerhof op. "Het is een onbetaalde functie en ik doe het uit liefde voor de club", laat hij weten aan De Gelderlander. "Ik wil geen mensen voor de voeten lopen. Dat ben ik mezelf nu aan het leren. Dat is niet makkelijk. Ik ken mezelf." Looyen wil met NEC zo snel mogelijk terug naar de Eredivisie. "Met deze selectie moet je rechtstreeks promoveren. Anders hebben we het niet goed gedaan. En ik zeg met nadruk 'we'."

De afgelopen vier jaar trainde Looyen een team vol TBS'ers in de Nijmeegse Pompekliniek. "Dat was een uitdaging. Het waren geen makkelijke jongens, maar ik heb er veel plezier gehad. Ik heb allerlei projecten gedaan die ik leuk vond." Nu is hij dus op zeventigjarige leeftijd terug in het profvoetbal. "Als ze me vragen om er mede voor te zorgen dat NEC een stabiele eredivisieclub wordt, moet ik dat ook doen. Bovendien ben ik ook een beetje een egoïst. Ik bezoek liever een wedstrijd van NEC in de Eredivisie, dan in de eerste divisie."