'Advocaat zei dat ik een van de beste spelers was, maar zette me op de tribune'

'Advocaat zei dat ik een van de beste spelers was, maar zette me op de tribune'

18-10-2017 08:05
10

Steven Berghuis hoopt ondanks de huidige malaise zo snel mogelijk weer opgeroepen te worden voor het Nederlands elftal. Dick Advocaat liet hem de laatste tijd links liggen, maar de Feyenoorder neemt de bondscoach niets kwalijk.

"Ik heb hem heel hoog zitten", zegt Berghuis tegen Voetbal International. "Ik heb een half jaar gewerkt met hem bij AZ. Toen hij kwam, zette hij me meteen op de tribune. Terwijl ik bij Gertjan Verbeek een beetje tussen bank en basis pendelde. Hij gaf aan dat ik een van de beste spelers was. Maar hij kon er niets mee, ik schakelde niet om. Deed maar wat in zijn ogen."

Dat zorgde ervoor dat de knop omging bij Berghuis. "Dat hij me nu niet selecteerde, zegt me dat ik dus beter moet. Zo zie ik dat echt", stelt de aanvaller. "Nee, Advocaat heeft niet gebeld. Het zit gewoon goed tussen ons. Ik ben hem al eerder weer tegengekomen toen hij assistent was bij Oranje. Zijn humor is prachtig. De eerste keer werd ik opgeroepen door Danny Blind terwijl ik in New York op vakantie was. Dan kom je aan bij Huis ter Duin, geef je de trainers netjes een handje en hoor je Dick achter je: 'Tjongejonge, negen wedstrijdjes gespeeld en dan wel bij Oranje'. Vind ik mooi."

Berghuis hoopt zo snel mogelijk een vast gezicht te worden bij Oranje, maar zijn ambities reiken verder. Hij wil hogerop dan de Eredivisie. "Maar ik kan hier echt wel jaren blijven. Ik heb voor mezelf uitgesproken dat ik het beter wil doen dan vorig jaar. Ik denk namelijk dat als ik me zo door ontwikkel, mijn plafond hoger ligt dan de Eredivisie. Of dat zo is, zal ik moeten uitzoeken en daar werk ik keihard voor."