'Feyenoord bezorgde ons problemen, het duel had in een gelijkspel kunnen eindigen'

'Feyenoord bezorgde ons problemen, het duel had in een gelijkspel kunnen eindigen'

18-10-2017 09:32
14

Shakhtar Donetsk telt zijn zegeningen na de 1-2 zege op Feyenoord in de Champions League dinsdagavond. Bernard is blij met zijn twee treffers, maar erkent dat het duel net zo goed in een gelijkspel had kunnen eindigen.

"Ik ben erg blij met mijn doelpunten, maar de overwinning is natuurlijk het belangrijkste", zegt de Braziliaan tegen Voetbal International. "Deze overwinning is het resultaat van het geweldige werk van onze trainer (Paulo Fonseca, red.), die ons veel informatie gaf die leidde tot de overwinning. Feyenoord bezorgde ons echter problemen tot de laatste minuut. De wedstrijd had ook in een gelijkspel kunnen eindigen, maar ik denk dat de overwinning verdiend is."

Wedden

Meer odds

Fonseca spreekt van een zware wedstrijd. "Feyenoord startte erg goed en miste voor hun goal al een heel goede kans. Onze reactie daarna was echter erg goed. We namen de controle over en scoorden twee keer. Daarna lieten we ons terugzakken en kregen we op de counter nog een paar mogelijkheden. Na de rode kaart van Yaroslav Rakitskiy kregen we het moeilijk, maar de ploeg hield knap stand en trok de overwinning over de streep."

De trainer van Shakhtar genoot van de wedstrijd. "Deze duels, waarin beide ploegen aanvallend voetbal spelen, zijn erg aantrekkelijk om te zien. Deze spelopvatting zorgt er ook voor dat beide teams kansen krijgen door de ruimte die er ontstaat. Ook met tien man kregen we mogelijkheden."