Keizer over Feyenoord richting Klassieker: Die hebben wij ook wel eens

Keizer over Feyenoord richting Klassieker: "Die hebben wij ook wel eens"

18-10-2017 15:15
51

Ajax-trainer Marcel Keizer vindt dat er niet een favoriet is voor de Klassieker met Feyenoord komende zondag. Ook wil de coach niet spreken van een cruciaal duel in de strijd om de titel.

"Het is gewoon een competitiewedstrijd", zegt Keizer tegen Ajax TV. "Wel een heel leuke om te spelen en bij te zijn. De prestige tussen beide clubs doet wat met je en daarom is het een van de mooiste wedstrijden van het seizoen. We moeten gewoon winnen, dat is het belangrijkste. En niet al kijken naar de titelstrijd. We zijn pas bij wedstrijd acht en moeten er 34 spelen. Het is nog zo ver weg."

Keizer denkt dat Feyenoord net als Ajax een aanpassingsperiode nodig heeft gehad dit seizoen. "Er zijn redelijk wat spelers weggegaan en ze moesten misschien ook wennen aan bepaalde posities. Het zijn wel allemaal ervaren jongens. Fysiek sterk, goed loopvermogen. De spits is nu terug. Zij zijn misschien ook even zoekende geweest en misschien hebben ze het nu ook beter op de rit staan."

De blessures waar Feyenoord mee kampt zeggen Keizer niets. "Ze hebben nu wat blessures, maar die hebben wij ook wel eens." Een favoriet durft hij in ieder geval niet aan te wijzen. "We zijn redelijk gelijkwaardig."