'Samen met Martins Indi gaf ik bepaalde Ajacieden voor de wedstrijd geen hand'

'Samen met Martins Indi gaf ik bepaalde Ajacieden voor de wedstrijd geen hand'

18-10-2017 16:02
72

In zijn jaren als Feyenoorder maakte Ruben Schaken van dichtbij mee hoe intens de rivaliteit is tussen Feyenoord en Ajax tijdens de Klassieker. De geboren Amsterdammer heeft geen hekel, maar gooide wel graag olie op het vuur.

"In het veld was er geen haat, maar wel gezonde rivaliteit. Samen met Bruno Martins Indi gaf ik bijvoorbeeld aan bepaalde Ajacieden voor de wedstrijd geen hand. Alleen maar om elkaar een beetje op te fokken", zegt Schaken, tussen 2010 en 2015 speler van Feyenoord, tegen het Algemeen Dagblad. "Ik heb niks tegen Ajax, maar Feyenoord zit in mijn hart. Van mij mag Ajax alles winnen, als ze zondag maar verliezen."

In huize Schaken is er verdeeldheid over de Klassieker. Zijn ene zoontje speelt in de jeugd van Ajax, zijn andere in de jeugd van Feyenoord. "Hartstikke leuk natuurlijk. Die jongens hebben al een tijdje discussies over wie er gaat winnen. Ik sluit me aan bij mijn zoontje die voor Feyenoord speelt. Ik heb er een goed gevoel bij. Feyenoord wil zich revancheren na de tegenvallende resultaten de afgelopen weken. De ploeg wordt steeds beter en hebben iets goed te maken. Hopelijk pakken ze zondag de volle buit", aldus de in september gestopte aanvaller.