Feyenoord wil Ajax opjagen: 'Dat gif ontbrak te vaak en is toch onze kracht'

Feyenoord wil Ajax opjagen: 'Dat gif ontbrak te vaak en is toch onze kracht'

19-10-2017 07:18
36

Feyenoord wil zondag in de Klassieker tot het randje gaan. De Rotterdammers hebben een goed gevoel overgehouden aan het Champions League-duel met Shakhtar Donetsk, dat net als Ajax graag combinatievoetbal speelt.

"Hoe wij aan een wedstrijd moeten beginnen, dat is precies wat wij meenemen van Shakhtar richting de Klassieker", stelt rechtsback Bart Nieuwkoop in het Algemeen Dagblad. "Als we het compact houden, kunnen onze middenvelders in de duels komen. Dan is Feyenoord sterk."

Wedden

Meer odds

"Dat gif dat we toonden in de openingsfase tegen Shakhtar, dat ontbrak bij ons dit seizoen te vaak", vult aanvoerder Karim El Ahmadi aan. "Terwijl we dat vorig seizoen bijna wekelijks hadden. En dat is toch onze kracht, de tegenstander achteruit drukken, de duels aangaan. Ook tegen Ajax." Hoewel Feyenoord met 1-2 verloor van de Oekraïners overheerst al met al het goede gevoel.

"Wij zijn gewoon klaar voor Ajax", zegt Sofyan Amrabat. In Rotterdam staat de middenvelder nu al bekend om zijn vinnige fysieke duels met een schouderduw die iets wegheeft van een bodycheck. "Zo voer ik hem graag uit", lacht hij. "De tegenstander laten zien dat je er bent."