Verbeek: 'Toen kreeg ik voor het eerst het gevoel dat ik meer wil dan analyseren'

Verbeek: 'Toen kreeg ik voor het eerst het gevoel dat ik meer wil dan analyseren'

19-10-2017 07:46
8

Gertjan Verbeek staat te trappelen om aan de slag te gaan bij FC Twente. Hij lijkt de droomkandidaat om het stokje over te nemen van René Hake, die woensdag werd ontslagen als trainer van de Tukkers.

"Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik FC Twente een mooie club vind", zegt de 55-jarige Verbeek in De Telegraaf. "Afgelopen week was ik als analyticus bij Heracles-Vitesse en toen kreeg ik voor het eerst weer het gevoel dat ik meer wilde dan alleen wedstrijden analyseren."

In het verleden is Verbeek al driemaal gevraagd voor een functie bij FC Twente. "Ik ben éénmaal in gesprek geweest voor een functie als trainer en tweemaal voor een functie als technisch manager. Uiteindelijk is dat om uiteenlopende redenen niet doorgegaan." Hij beseft dat hem nu een flinke uitdaging wacht in Enschede, gezien de financiële moeilijkheden van de club.

Verbeek heeft dan ook respect voor het werk van Hake. "Je kunt eigenlijk alleen maar zeggen, dat hij het de afgelopen twee jaar bewonderenswaardig heeft gedaan. Ik denk dat de trainer niet veel te verwijten valt. Er is zoveel gebeurd bij FC Twente. Dat kost enorm veel energie."