Vitesse torst landsbelang met zich mee: 'Beseffen waar we staan, dat is pijnlijk'

Vitesse torst landsbelang met zich mee: 'Beseffen waar we staan, dat is pijnlijk'

19-10-2017 08:04
3

Henk Fraser staat voor een duidelijke missie met Vitesse. Niet alleen moet er gewonnen worden bij Zulte-Waregem om zicht te houden op Europese overwintering. Ook het Nederlandse voetbal heeft de Arnhemse punten hard nodig.

"Ik heb dat niet uit mijn hoofd gezet", zegt Fraser over overwintering tegen de Gelderlander. Vooralsnog steken OGC Nice en SS Lazio er bovenuit in de poule "Wij moeten die ambitie altijd hebben. Of overwinteren realistisch is, daarover kun je dan discussiëren. Maar wij zetten daar wél op in. Dit zijn niet wedstrijden om alleen maar te leren. Dit gaat ook om puur resultaat."

Dat is ook van belang voor de UEFA-ranglijst. "We doen er ook alles aan om daar aan bij te dragen. Maar wel binnen de kaders van wat realistisch is", aldus Fraser. "We spelen nu twee keer tegen Zulte Waregem. Twee keer tegen een tegenstander van hetzelfde kaliber."

Fraser heeft er vertrouwen in dat het Nederlandse voetbal de crisis overwint. "We moeten beseffen waar we nu staan. Dat is pijnlijk. Maar we mogen niet opgeven. Het Nederlandse voetbal wordt gekenmerkt door golfbewegingen. Kijk terug in de geschiedenis. We zijn Europees soms jaren niet zo sterk. Ik ben ervan overtuigd dat het Nederlandse voetbal ook weer terugkomt op hoog niveau."

Er moet echter wel een inhaalslag gemaakt worden. "Op het vlak van energie en intensiteit kunnen we heel veel opsteken van het buitenland", stelt Fraser. "Maar Nederland moet zijn eigen gezicht houden. Die eigen stijl maakt Nederland ook groot. We moeten alleen wel met andere landen meegroeien."