Nieuwkoop tankt vertrouwen voor Klassieker tegen Ajax: 'Die was heel sterk'

Nieuwkoop tankt vertrouwen voor Klassieker tegen Ajax: 'Die was heel sterk'

19-10-2017 08:29
8

De beginfase tegen Shakhtar Donetsk heeft de hoop van de Feyenoord-supporters gevoed. Ook Bart Niewkoop kijkt ondanks de 1-2 nederlaag tegen de Oekraïners met veel vertrouwen uit naar de Klassieker tegen Ajax, zondag in De Kuip.

"Die was heel sterk, we wonnen elk duel", zegt Nieuwkoop over de openingsfase tegen Shakhtar, die het leidend voorbeeld is voor Ajax. "Het publiek stond erachter en we konden direct veel druk op Shakhtar krijgen. Als we dat zondag ook doen, kan het een mooie middag worden."

Voor Nieuwkoop begon de voorbereiding op de Klassieker meteen na zijn wissel. "Ik heb binnen direct wat uitgefietst en een massage gekregen. Omdat ik lang niet heb gespeeld, voel je dit wel even in de benen. Zeker door het niveau, dat anders is dan in de Eredivisie. Je moet elke seconde gefocust zijn, kan niet even een seconde uitpuffen. Dus ook in de concentratie is het zwaar."

Niewkoop is er klaar voor om een einde te maken aan de reeks van drie thuisduels zonder zege, waarin slechts één keer werd gescoord. "Het valt eventjes niet de goede kant op, maar zolang we kansen creëren, heb ik het vertrouwen dat die goals gaan vallen. Dat moeten we zondag laten zien. In De Kuip horen we elke wedstrijd te winnen. Dat we dit kunnen, hebben we vorig jaar bewezen."