Vitesse wil dubbel doel dienen: 'Samen met Feyenoord de enige ploeg'

Vitesse wil dubbel doel dienen: 'Samen met Feyenoord de enige ploeg'

19-10-2017 09:43
11

Luc Castaignos en Remko Pasveer hopen tegen Zulte-Waregem een dubbel doel te dienen. Ze willen met Vitesse de kansen op Europese overwintering levend houden, terwijl Nederland de punten goed kan gebruiken voor de UEFA-ranking.

"We zitten als Nederlands voetbal in de hoek waar de klappen vallen", zegt Castaignos in De Telegraaf. "Maar ik heb er vertrouwen in dat we daar ook weer uit gaan komen. We moeten per wedstrijd kijken. Als wij het met Vitesse goed doen, dan plukt het Nederlandse voetbal daar zijn vruchten van." Castaignos staat donderdagavond in de spits, omdat Tim Matavz wegens privé-redenen ontbreekt.

Vitesse kan zich vasthouden aan het feit dat Zulte zijn laatste twee competitieduels verloor. "Als we nog wat willen in deze groep, dan zijn dit de potjes waarin we punten moeten pakken", beseft Pasveer. "Ook met het oog op de coëfficiëntenlijst zijn dit de wedstrijden waar we het van moeten hebben. Samen met Feyenoord zijn we de enige ploeg die nog iets kan doen voor de ranking van Nederland."