'Barça is gewaarschuwd en maakt 30 miljoen euro vrij voor piepjonge aanvaller'

'Barça is gewaarschuwd en maakt 30 miljoen euro vrij voor piepjonge aanvaller'

19-10-2017 14:31
12

FC Barcelona overweegt zich te versterken met Lincoln Henrique (16). Het Braziliaanse supertalent van Flamengo moet minimaal dertig miljoen euro kosten.

Dat meldt AS. Barcelona liet zich eerder dit jaar aftroeven door Real Madrid in de jacht op Vinicius Junior. Om zo'n scenario dit keer te voorkomen, zou de Catalaanse grootmacht op korte termijn willen toeslaan met Lincoln. De jonge aanvaller moet dertig miljoen euro kosten, al heeft Barça zich nog niet gemeld bij Flamengo.

Lincoln speelde zich de afgelopen weken in de kijker op het WK O17 in India. Hij scoorde drie keer in drie wedstrijden. Dat heeft tegelijkertijd een nadeel, stelt AS. Barcelona moet mogelijk nog dieper in de buidel tasten om Flamengo te overtuigen van een transferdeal. In december 2016 tekende Lincoln zijn eerste profcontract (tot medio 2018) bij Flamengo.

Land-, ploeg- en generatiegenoot Vinicius maakte eerder dit jaar voor 45 miljoen euro de overstap naar Real Madrid. Hij komt volgend jaar, na zijn achttiende verjaardag, over van Flamengo.