'Ik had nog nooit van Twente gehoord en wilde naar Barcelona of Real Madrid'

'Ik had nog nooit van Twente gehoord en wilde naar Barcelona of Real Madrid'

19-10-2017 15:02
5

Marko Arnautovic maakte afgelopen zomer voor een recordbedrag van 22,5 miljoen euro de overstap naar West Ham United, na avonturen bij Internazionale, Werder Bremen en Stoke City. Hij is de club waar hij zijn carrière begon echter niet vergeten: FC Twente.

Arnautovic versleet in zijn thuisland Oostenrijk de ene na de andere jeugdopleiding, totdat hij in 2006 terechtkwam bij Twente. In Enschede maakte hij veel indruk. "Ik had nog nooit van Twente gehoord en wilde eigenlijk voor Barcelona of Real Madrid spelen", vertelt de 28-jarige aanvaller aan The Daily Mail. "Maar ze stuurden me erheen, omdat ze een goede jeugdopleiding hadden. Het heeft goed uitgepakt."

In 2009 dwong Arnautovic een toptransfer naar Internazionale af. Aanvankelijk was hij op weg naar Chelsea, maar een gebroken voet gooide roet in het eten. "Ze wilden me in december alsnog halen, maar ik zei nee. Toen José Mourinho me namens Inter belde maakte ik op huurbasis de overstap naar Italië." Daar werd Arnautovic teamgenoot van Mario Balotelli. "Hij kan een gentleman zijn, maar als hij iemand niet mag maakt hij hem kapot."