Ajax en PSV in wachtkamer: 17-jarige aanvoerder tekent 'fantastisch' contract

Ajax en PSV in wachtkamer: 17-jarige aanvoerder tekent 'fantastisch' contract

19-10-2017 16:40
70

Fortuna Sittard heeft het contract van de gewilde Perr Schuurs opengebroken en verlengd tot medio 2020. Dat meldt de Limburgse club donderdag vol trots via de officiële kanalen.

Schuurs is op zeventienjarige leeftijd al aanvoerder van Fortuna Sittard, de huidige nummer twee van de Jupiler League. Het leverde hem concrete belangstelling van onder meer PSV, Ajax, Liverpool, Borussia Dortmund en Bayern München op. Met zijn nieuwe contract is Schuurs echter loyaal aan zijn grote liefde. Hij wil eerst rijpen bij Fortuna, voordat hij het hogerop zoekt.

Wedden

Meer odds

"Ik vind het echt fantastisch dat ik deze kans krijg en ik ben trots dat ik nu tot 2020 onder contract sta", reageert Schuurs op de clubsite. "Hiermee wil ik laten zien dat ik heel bewust voor deze club kies. Ik voel me hier gewoon echt thuis. Ik voel ook het vertrouwen van de club, de trainer en van de fantastische fans. Dat speelde een belangrijke rol bij het maken van mijn keuze om te verlengen."

Fortuna-voorzitter Isitan Gün is in de wolken. "Perr is een groot talent uit onze eigen jeugdopleiding. We zijn erg blij dat we de verbintenis met Perr hebben kunnen verlengen. Hij heeft een grote toekomst voor zich, maar kiest op dit moment heel bewust voor Fortuna. Daarnaast is Perr niet alleen een groot sportman, maar ook een geweldig mens die heel goed weet wat hij wil."

Lees ook: 'Ajax- PSV- en Bayern-target': 'Wil naar de top, maar zit al bij de mooiste club'