Aanvaller baalt van Ajax: 'Grote clubs wilden me, maar het was onbespreekbaar'

Aanvaller baalt van Ajax: 'Grote clubs wilden me, maar het was onbespreekbaar'

20-10-2017 07:08
63

Amin Younes bijt stevig van zich af na de forse kritiek op zijn spel dit seizoen. De 24-jarige Duitser toont zich kritisch op de clubleiding van de Amsterdammers. Hij vindt dat hij 'voor zichzelf moet opkomen'.

Younes stelt dat de kritiek van de Ajax-fans hem raakt. In aanloop naar de Klassieker tegen Feyenoord heeft hij wel een verklaring voor zijn slechte optredens. "Ik ben niet fris", zegt de linksbuiten in De Telegraaf. Hij nam deel aan de Confederations Cup, maar kreeg geen extra vakantie. "Het antwoord was 'nee', terwijl ik mede door het dramatische nieuws rond Appie Nouri in de zomer geen moment los heb kunnen komen van het voetbal."

Younes meent dat de Ajax-leiding de inspanningen bij het Duitse elftal onderschat. "Het was de eerste keer dat ik een zomers toernooi had. En geloof me, Duitsland gaat alleen naar de Confederations Cup om die te winnen. Er is vier weken volle bak getraind. Dan is daarna tien dagen vrij veel te weinig. Ook enkele spelers van Bundesliga-clubs werden door hun clubs ingezet in de voorronden van de Champions League en Europa League, maar gingen daarna verplicht op vakantie."

Ook mentaal zegt Younes het zwaar te hebben. "Drie grote clubs in Duitsland en Italië wilden me kopen en waren bereid een flinke transfersom te betalen. Het zou mijn kansen op het WK met Duitsland vergroten, maar een transfer was onbespreekbaar voor Ajax. Ik heb twee jaar lang binnen en buiten het veld alles voor de club gegeven. Waarom laat Ajax Davinson Sanchez wel gaan en mij niet? Er viel niet eens te praten."

Younes zegt zich bij de situatie neer te leggen. "Voor het kampioenschap zal ik álles geven. Nooit heb ik me negatief over de club uitgelaten, maar ik moet nu voor mezelf opkomen."

No Poll