Zeventienjarige sensatie blijft in Nederland: 'Uitgegroeid tot een boegbeeld'

Zeventienjarige sensatie blijft in Nederland: 'Uitgegroeid tot een boegbeeld'

20-10-2017 07:51
22

Fortuna Sittard heeft een grote slag geslagen door Perr Schuurs langer aan de club te binden. De pas zeventienjarige aanvoerder heeft zijn contract verlengd tot medio 2020 en daar zijn alle partijen bijzonder verheugd over.

"Perr is bij Fortuna uitgegroeid tot een boegbeeld", aldus bestuurslid Johnny Creemers tegenover Dagblad De Limburger. "Een speler die de club een enorme boost geeft. Ik ben blij dat hij ons verbeterde contract heeft geaccepteerd." Ook voorzitter Isitan Gün is blij dat Schuurs voor Fortuna behouden blijft én dat Fortuna nu meer geld kan vragen voor de veelbelovende verdediger. "Zeker, dat speelt ook mee. Maar dat is niet de eigenlijke intentie om Perr een nieuw contract aan te bieden."

Schuurs zelf weet dat hij gevolgd wordt door Ajax, PSV en meerdere buitenlandse topclubs, maar wil voorlopig niets van een transfer weten. "Naar het buitenland wil ik de komende drie, vier jaar sowieso nog niet. Daarvoor ben ik voorlopig nog te graag bij mijn familie en vrienden." Vader Lambert Schuurs sluit echter niets uit. "Over een halfjaar of een jaar kan een club komen met een voorstel dat je écht niet kunt weigeren." Schuurs senior vindt het wel verstandig dat zijn zoon bij Fortuna heeft bijgetekend. "Áls hij dan ergens naartoe gaat, moet hij daar vooral als grote kerel binnenkomen en niet als een jongetje."

Lees ook: Ajax en PSV in wachtkamer: 17-jarige aanvoerder tekent 'fantastisch' contract