Ajacied bezoekt vluchtelingenkamp: Een hond in Nederland heeft een beter leven

Ajacied bezoekt vluchtelingenkamp: "Een hond in Nederland heeft een beter leven"

20-10-2017 13:14
31

Amin Younes sluit zijn ogen niet voor de toestand in Libanon. Sterker nog, onlangs bezocht de Ajax-aanvaller een vluchtelingenkamp in het land van zijn roots.

Die ervaring maakte diepe indruk op Younes. "Echt, een hond in Nederland heeft een beter leven. Ik hoop echt dat ik eraan kan bijdragen dat zij een iets menswaardiger bestaan krijgen", vertelt hij in De Telegraaf. "De vluchtelingen en Libanezen zelf wil ik een glimlach op hun gezicht toveren en moed inspreken, zodat ze nooit de hoop op een betere toekomst verliezen."

Ajax helpt Younes ook door spullen te verzamelen "In Beiroet en Tripoli lopen tientallen kinderen in een Ajax-outfit", zegt de aanvaller. Zorgen over zijn financiën heeft hij in tegenstelling tot zijn vader, die van Libanon naar Duitsland emigreerde, niet. "Maar sociale rijkdom vind ik belangrijker dan een bedrag met veel nullen op de bank. De vrienden uit mijn jeugd heb ik nog steeds. Ze komen veel naar Amsterdam. Dat is het leven dat ik wil leven. Je zult mij niet in clubs of dure restaurants met mijn creditcard zien zwaaien en in een Porsche zien rijden."