Keizer reageert op Younes-interview: Niet terecht dat hij dat nu zegt

Keizer reageert op Younes-interview: "Niet terecht dat hij dat nu zegt"

20-10-2017 13:46
61

Ajax-trainer Marcel Keizer vindt het niet terecht dat Amin Younes in De Telegraaf klaagt over het gebrek aan rust. De Duitser deed in het interview zijn beklag over het feit dat hij geen kans krijgt om uit te rusten én dat Ajax hem afgelopen zomer een transfer door de neus boorde.

"Ik heb het inderdaad gehoord, niet gelezen", zegt Keizer op de persconferentie. "Hij is na de Confederations Cup iets te lang doorgegaan. Hij zou sowieso langer vakantie krijgen. Maar hij is op eigen verzoek teruggekomen door Appie. Hij vond niet dat hij vakantie kon vieren als Appie zo lag. Dus is hij iets eerder teruggekomen, dat klopt. Daarna hebben we geprobeerd hem elke internationale week extra dagen te geven. Na Heerenveen is hij bijvoorbeeld meteen weggegaan terwijl hij zich pas dinsdag of woensdag hoefde te melden bij Duitsland. Dus daar houden we wel rekening mee."

Keizer vindt de kritiek dan ook niet terecht. "Ik vind niet terecht dat hij nu zegt dat hij niet fris is omdat hij te weinig vrije dagen gehad heeft. We weten wel dat hij er weinig gehad heeft. Maar er zijn omstandigheden geweest waardoor beide partijen eerder aan de gang gegaan zijn. We hebben hem ook nergens vrij kunnen geven, of we hadden hem buiten wedstrijden moeten houden, Maar dat hebben we niet gedaan. Of ik met hem praat? Ja, dat gebeurt wekelijks."

Op de vraag of Younes niet vrij had kunnen krijgen voor een competitiewedstrijd, antwoordde Keizer: "Dat had zeker gekund, alleen we vragen vrij vaak aan Amin hoe het met hem is. Maar dan geeft hij nooit aan dat hij wedstrijden wil missen. Hij geeft aan dat hij minder fris was, maar ook dat hij niets wil missen." Keizer voegde daar nog aan toe dat Younes zondag een basisplaats krijgt in de Klassieker.