Feyenoord-fans belaagden Ajax-spelers: 'Ineens kwam er een staaf door de ruiten'

Feyenoord-fans belaagden Ajax-spelers: 'Ineens kwam er een staaf door de ruiten'

20-10-2017 18:54
15

Patrick Kluivert denkt dat de Klassieker een keerpunt kan zijn voor het team dat als winnaar uit de strijd komt in De Kuip. De voormalige spits kwam zelf zeven keer met Ajax in actie tegen Feyenoord.

"Ajax is nog wisselvallig, heeft zijn probleempjes. Maar Feyenoord is nu bezig aan een mindere serie", zegt Kluivert op de clubsite van de Amsterdammers. "Voor beide teams kan de Klassieker een keerpunt zijn na een mindere seizoensstart. Ajax moet proberen zich niet te veel aan te trekken van de ambiance. Deze wedstrijden zijn de kersen op de taart. Je voelt die spanning, de geschiedenis, de beladenheid."

Kluivert genoot altijd van de duels met de aartsrivaal, maar zag het ook uit de hand lopen. Hij herinnert zich de editie van november 1996. "Vlak voor De Kuip kwamen we vast te zitten tussen de Feyenoord-fans. Onze bus werd bekogeld. Ze gooiden met van alles, ook met van die golfballen volgens mij. Ineens klonk er een doffe klap, kwam er een staaf door de ruiten. Dat soort dingen gaan je niet in de koude kleren zitten natuurlijk."

De oud-international is zondag niet in Rotterdam, maar in Spanje waar hij als analist is voor de tv. Hij gaat desondanks kijken en hoopt dat zijn zoon Justin een belangrijke rol kan vervullen. "Justin en ik hebben zeker nog contact over de Klassieker. Je probeert toch je ervaring over te brengen. Het belangrijkste is om in de Kuip je hoofd koel te houden."