Terug in AZ-selectie na verbanning: 'Problemen gehad met eigen supporters'

Terug in AZ-selectie na verbanning: 'Problemen gehad met eigen supporters'

21-10-2017 13:41
10

Iliass Bel Hassani is sinds begin deze maand weer welkom op de training bij AZ nadat hij een lange tijd voor zichzelf moest trainen. De middenvelder erkent dat hij mentaliteitsproblemen had.

"Ik was heel veel aan het denken. Op een gegeven moment ga je zoveel denken dat je aan jezelf gaat twijfelen. Kan ik het nog wel?", zegt Bel Hassani tegen AZFanpage. "Het is natuurlijk ook geen geheim dat ik wat problemen heb gehad met de eigen supporters. Die waren, soms volledig terecht ook hoor, heel negatief over mij. Bijvoorbeeld als ik gewisseld werd of ik balverlies had dat ik ze hoorde fluiten. Dat voel je natuurlijk wel en dat is ook iets dat meespeelt in dat het mentaal wat minder was."

"Aan de andere kant, ik ben profvoetballer dus daar moet ik mee om kunnen gaan", vervolgt Bel Hassani. "Maar als er heel veel punten wat negatief zijn in het mentale gedeelte dan ga je denken, daar heb ik dus moeite mee gehad. Maar nogmaals, het is niet zo dat ik de supporters de schuld wil geven hoor. Helemaal niet, die staan gewoon volledig in hun recht. Als het gewoon niet goed is mogen ze dat laten merken, het was alleen wel een moment waar ik moeite mee had."

Uiteindelijk trok de technische leiding aan de bel. "Ze hebben tegen mij gezegd dat ze niet het gevoel hadden dat als ik zo door zou gaan met trainen dat ze de echte Iliass zouden gaan zien. Want ik bleef heel lang op hetzelfde niveau trainen. Dat kwam puur omdat ik mezelf niet was."