Kwakkelend Chelsea toont veerkracht en voorkomt crisis door goals van invaller

21-10-2017 15:25
4

Chelsea heeft op de valreep een nieuwe domper weten te voorkomen in de Premier League. Zaterdagmiddag werd er met 4-2 gewonnen van Watford. Diep in de tweede helft keek de kwakkelende formatie van manager Antonio Conte nog tegen een achterstand aan.

The Blues begonnen op Stamford Bridge fantastisch tegen Watford, dat na acht speelrondes op een indrukwekkende vierde plaats staat. Na twaalf minuten schoot Pedro fenomenaal binnen. Zijn schot in de verre hoek was onhoudbaar voor goalie Heurelho Gomes. Op slag van rust kwam Watford op gelijke hoogte. Na een verre ingooi prikte Abdoulaye Doucouré knap binnen.

Vrij snel na de pauze kwamen de gasten zelfs brutaal op voorsprong. Nadat Richarlison een gigantische kans had gemist, schoot Roberto Pereyra even later wél raak. Chelsea, dat z'n laatste twee competitieduel verloor en afgelopen woensdag tegen AS Roma een 2-0 voorsprong uit handen gaf in de Champions League, was het daarna even helemaal kwijt. Een nieuwe nederlaag leek aanstaande.

Een invaller zorgde echter voor de 2-2. Michy Batshuayi scoorde in de 71e minuut. Chelsea ging daarna hartstochtelijk op zoek naar de bevrijdende 3-2. Die viel uiteindelijk vlak voor tijd. Na een voorzet van Willian kopte César Azpilicueta bij de tweede paal binnen. Met zijn tweede goal van de middag zorgde Batshuayi in blessuretijd voor de definitieve beslissing.

Door de zege klimt Chelsea op de ranglijst over Watford heen. De ploeg van Conte heeft na negen duels 16 punten. The Hornets staan op 15 punten. Om 16.00 uur komt koploper Manchester City in eigen huis in actie tegen Burnley. Manchester United, dat twee punten minder heeft dan City, gaat op bezoek bij Huddersfield Town.