Ajax-middenvelder 'mist beleving' en pakt collega's aan: Gemakzuchtig

  Ajax-middenvelder 'mist beleving' en pakt collega's aan: "Gemakzuchtig"

  Gepubliceerd: zaterdag 21 oktober 2017 om 16:10za 21-10-2017 om 16:10

  Jong Ajax werd vrijdagavond met 4-1 verslagen door Go Ahead Eagles. Middenvelder Carel Eiting vond dat de Amsterdammers in Deventer best aardig hadden gespeeld, maar het ontbrak met name aan inzet en beleving, zei hij na afloop voor de camera van FOX Sports. 

  "Ik vond dat we aan het begin al zoveel ruimte kregen om tussen de linies en rond de zestien iemand met zijn gezicht naar het doel te krijgen. Dat is wat je wil en dat creëerden we", aldus het talent. "Dan is het wel zaak dat je op zoek gaat naar een steekbal, of naar een schot dat echt gevaarlijk is. Ik vond dat we te gemakzuchtig waren rond de goal. Ik miste daar wel de beleving eigenlijk."

  De controleur stoorde zich aan de inzet van meerdere teamgenoten. "Ik vond dat niet iedereen vanaf seconde één scherp was in de duels en meesprintte met hun man. Dat is wél de agressie die we moeten brengen, anders win je niet. Dat mag natuurlijk nooit. Dit was een hele dure les."

  Na tien speelrondes in de Jupiler League staat Jong Ajax op de eerste plek, met 23 punten. Nummer twee NEC heeft 21 punten. 

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws