We vinden dat we daar moeten winnen, ook voor iedereen in Amsterdam

"We vinden dat we daar moeten winnen, ook voor iedereen in Amsterdam"

22-10-2017 08:36
11

Hakim Ziyech heeft geen extra motivatie nodig voor het duel met Feyenoord. De middenvelder hoopt De Kuip zondagmiddag stil te krijgen.

"De haat voel je al als je daar met de bus aankomt. Het is extra adrenaline. En extra motivatie om ze allemaal stil te krijgen", zegt Ziyech tegen de NOS. Hij vindt ook dat het weinig zin heeft om naar de tegenstander te kijken. "Bij een Klassieker komen altijd andere krachten los. Van beide kanten. Het is een andere wedstrijd dan normaal, maar we willen gewoon elke wedstrijd winnen."

"Met die instelling gaan we de wedstrijd in", vervolgt de spelmaker. "We vinden dat we kunnen winnen en we vinden dat we daar moeten winnen. Ook voor iedereen rondom Amsterdam." Ajax lijkt net op tijd aan de beterende hand, al vindt Ziyech dat er niet te vroeg moet worden gejuicht. "Het spel is nog niet zo denderend dat je kan zeggen dat we de sleutel hebben gevonden voor het stabiele spel. We kunnen nog niet 90 minuten een wedstrijd controleren."

Wel erkent Ziyech dat er een stijgende lijn is. Dat geldt ook voor hemzelf. Hij probeert een balans te vinden in zijn spel, aangezien hij veel energie gooit in zijn spel. "Ik heb daar vorig jaar wel mindere wedstrijden door gespeeld. Omdat ik ook bezig was met ballen veroveren en het verdedigende werk. Nu ben ik een jaar verder. Ik probeer daar een balans in te vinden en dat gaat de goede kant op. Ik ben meestal na afloop helemaal leeg."