Verbeek over onderhandelingen met FC Twente: 'Dat is niet netjes'

Verbeek over onderhandelingen met FC Twente: 'Dat is niet netjes'

22-10-2017 12:23
8

De aanstelling van Gertjan Verbeek als nieuwe trainer van FC Twente is zeker nog geen uitgemaakte zaak. Voor de camera van FOX Sports zei de coach zondag dat hij 'eerst antwoord wil hebben op bepaalde vragen'. 

Twente-directeur Jan van Halst gaf zaterdag aan dat Verbeek momenteel de enige kandidaat is bij de club, die zoekt naar een opvolger voor René Hake. Er zijn inmiddels twee gesprekken gevoerd met Verbeek. "Het zijn constructieve gesprekken, zoals dat heet. Of het goed komt? Dat is nog de vraag", aldus Verbeek. 

"Op bepaalde vragen wil ik antwoord hebben", vervolgt de oud-trainer van onder meer AZ, Feyenoord en sc Heerenveen. "Het is niet netjes om nu uit de school te klappen daarover, of te zeggen waarop het dan zou afketsen."

"Het is mooi dat ze gewonnen hebben van Roda JC. Komende week is er een belangrijke bekerwedstrijd. In deze periode is het lastig om te zeggen wanneer we weer om de tafel gaan. We zijn nu wel al zover dat we alles bij elkaar hebben. Het gaat over inhoud. Het heeft te maken met een gedachtegoed, het gevoel moet goed zijn. Het gaat niet alleen om resultaten."

Uit de woorden van Verbeek blijkt wel dat er in de Grolsch Veste wel het nodige moet veranderen. "Er zijn meerdere oorzaken aan te wijzen voor het feit dat er nu minder gepresteerd wordt dan men verwacht. Daar heb je het nu met elkaar over. Wat zijn de mogelijkheden, wat zijn de voorwaarden?"