Veltman lyrisch over ploeggenoot na Feyenoord-afstraffing: 'Heerlijk om te hebben'

Veltman lyrisch over ploeggenoot na Feyenoord-afstraffing: 'Heerlijk om te hebben'

22-10-2017 16:34
35

Joël Veltman vindt dat Ajax verdiend gewonnen heeft van Feyenoord. De Ajax-aanvoerder is tevens van mening dat de wedstrijd voor een groot deel niet het aanzien waard was. In De Kuip werd het 1-4.

"Ik vond dat wij de betere partij waren", zei Veltman vlak na afloop tegen FOX Sports. "We waren af en toe slecht in de aanname. Na de gemiste penalty kwamen ze op 1-1. Vanaf dat moment kregen ze hoop. Na de 1-2 gingen bij hun de kopjes hangen. We hebben terecht gewonnen."

Met name de eerste helft was qua niveau niet om over naar huis te schrijven. Beide ploegen leden veel balverlies. "Slecht", oordeelt Veltman. Het was meer vechtvoetbal. Je zag het aan de kaarten. Het was rommelig. Mede door het weer was het meer vechten dan leuk voetbal", aldus de Ajacied, die de vraag krijgt of hij nou zo goed was of zijn directe tegenstander Jean-Paul Boëtius zo slecht. "Ik ga mezelf geen props geven, maar heb een prima wedstrijd gespeeld vind ik."

De grote man aan Ajax-zijde was David Neres, die verantwoordelijk was voor drie assists. Veltman over hem: "Heerlijk om zo'n speler te hebben die diepgang heeft. Dat is lekker voor het team."