Boze Nijland: We hebben het over discipline, gedrag en fatsoensnormen

Boze Nijland: "We hebben het over discipline, gedrag en fatsoensnormen"

22-10-2017 16:37
20

FC Groningen maakt maandag bekend welke straf het in petto heeft voor Mimoun Mahi. De aanvaller werd zaterdag uit de selectie gezet wegens wangedrag tijdens en na het verloren competitieduel met Willem II (0-1). 

"Wat ik kan zeggen is dat de zaak Mahi van een andere orde is dan die van Oussama Idrissi", zegt algemeen directeur Hans Nijland in gesprek met het Dagblad van het Noorden. Idrissi misdroeg zich óók, maar hij mag 'gewoon' blijven voetballen bij de beloftes. Daar krijgt hij de kans om te laten zien dat zijn houding is verbeterd. 

Mahi moet zich maandag melden voor een gesprek met Nijland en technisch manager Ron Jans. "We zitten hier natuurlijk niet op te wachten, het is een uiterst vervelende situatie. We hebben het over discipline, gedrag en fatsoensnormen die aan de laars zijn gelapt. Het staat los van de sportieve prestaties. Dat in de persoon van Mahi onze clubtopscorer hierbij betrokken is, een speler die ook nog een behoorlijke transferwaarde vertegenwoordigt, maakt het nog vervelender."

"Maar ook goede spelers moeten zich houden aan regels", vervolgt hij. "Zeker in de fase waarin we zitten als club is het zaak dat spelers onderdeel van de groep willen zijn en dat ze zich houden aan de afspraken en principes die daarbij horen."

Lees ook: Aangeslagen Mahi reageert: "Ik heb echt spijt van mijn emotionele uitbarsting"