'Saudi-Arabië sluit 'WK-akkoord' en transfereert alle internationals naar Europa'

'Saudi-Arabië sluit 'WK-akkoord' en transfereert alle internationals naar Europa'

23-10-2017 13:18
11

Saudi-Arabië heeft grote plannen in de voorbereiding op het WK van 2018 in Rusland. De komende maanden stuurt de Saudische voetbalbond zoveel mogelijk internationals naar Europa.

Dat meldt het lokale Ahdaaf. Vorige week bereikte Saudi-Arabië een bijzonder akkoord met de Primera División. Het doel is om alle internationals ervaring te laten opdoen in een sterkere competitie dan die van Saudi-Arabië. Op dit moment voetballen alle spelers in eigen land, waar veel meer geld verdiend kan worden.

De komende weken reizen scouts van verschillende Primera División-clubs af naar Saudi-Arabië om te bekijken welke spelers eventueel interessant zijn als winterversterking. Vleugelaanvaller Fahad Al Muwallad zou al op weg zijn naar een onbekende club uit Spanje, terwijl verdediger Motaz Hawsawi wordt bekeken door Torino. Ook clubs buiten Spanje, dus ook Nederland, maken aanspraak op de komst van Saudische internationals.

Saudi-Arabië kwalificeerde zich onder leiding van Bert van Marwijk voor het eerste WK in twaalf jaar. De Nederlander kwam er vervolgens niet uit over een nieuw contract, waarna de voetbalbond voor de Argentijn Edgardo Bauza koos.