Update: Groningen komt met nieuw statement rond Mahi-straf: 'Niet het geval'

Update: Groningen komt met nieuw statement rond Mahi-straf: 'Niet het geval'

23-10-2017 20:12
40

FC Groningen en Mimoun Mahi (23) hebben maandag een 'constructief gesprek' gevoerd. De aanvaller blijft deze week individueel trainen en aanvaardt zijn straf.

Dat meldt Groningen via de officiële kanalen. Mahi zal een week lang meelopen met maatschappelijke projecten van Stichting FC Groningen in de Maatschappij. Daarnaast zal de aanvaller een individueel trainingsprogramma volgen, wat betekent dat hij geen deel uitmaakt van de eerste selectie. Hij komt niet in actie in de bekerwedstrijd tegen Roda JC (woensdag) en het competitieduel met Sparta (zondag).

Mahi werd zaterdag na de nederlaag van FC Groningen tegen Willem II samen met Oussama Idrissi uit de selectie gezet. Hij spreekt zelf van een 'emotionele uitbarsting'. "Ik heb iets niet goed gedaan en daarvoor heb ik mijn welgemeende excuses aangeboden", verklaart Mahi maandag op de clubsite.

"Ik accepteer de maatregelen die zijn getroffen en ik zal me maximaal inspannen om dit alles recht te zetten. Ik hoop dat ik volgende week de mogelijkheid krijg om weer terug te keren bij het team. In deze fase heb ik namelijk maar één doel en dat is FC Groningen helpen met mijn spel op het veld. Ik zal er deze week hard aan werken om dat doel weer te kunnen bereiken."

Update 20.12: Naar aanleiding van het persbericht van Groningen rond Mahi is onduidelijkheid ontstaan. De club zet dat in een nieuw statement recht. Groningen begrijpt dat de straf anders wordt uitgelegeld, dan bedoeld. 'Sommige mensen lezen deze uitkomst nu alsof FC Groningen het draaien van maatschappelijke projecten een aanvulling op de straf van Mahi zou vinden. Dit is uiteraard niet het geval, maar FC Groningen begrijpt dat dit verkeerd gelezen kan worden', meldt de club.

Groningen meldt dat de straf van Mahi bestaat uit het niet trainen met de selectie en het niet spelen van wedstrijden. Het draaien van maatschappelijke projecten dient een goed doel, waaraan spelers, trainers, medewerkers en vrijwilligers van Groningen regelmatig met veel plezier een bijdrage aan leveren.