'Je moet er samen uit kunnen komen. Hij lijkt een droomkandidaat voor Oranje'

'Je moet er samen uit kunnen komen. Hij lijkt een droomkandidaat voor Oranje'

23-10-2017 23:20
20

Ronald Koeman lijkt de droomkandidaat van de KNVB om bondscoach te worden van Oranje. Dat zegt NOS-commentator Arno Vermeulen.

"Je zou zeggen dat hij nu een serieuze kandidaat voor de KNVB is", zegt Vermeulen. "Zijn hoofd zal er nu niet naar staan, maar die van de KNVB ook niet. De nieuwe directeur is nog niet echt aan het werk (Eric Gudde, red.). Daar moeten we nog even op wachten. Er moet nog een technisch directeur komen. Pas dan kan kunnen ze een coach aanstellen. We hebben nog elf maanden voor de eerste kwalificatiewedstrijd, dus er is wel een beetje tijd."

Volgens Vermeulen is het niet meer dan logisch als Koeman bondscoach zou worden. "De KNVB en Koeman.. Daar moet je samen uit kunnen komen. Hij lijkt een droomkandidaat voor de KNVB. Hij is 54. Hij kan ook Erwin (broer, red.) meenemen als assistent. Ze hebben wat meer keuzes, maar hij lijkt me nummer een. Maar het kan even duren."

Vermeulen zegt dat het ontslag van Koeman bij Everton totaal niet voor de hand lag. "Hij zat zo stevig in het zadel. De aanval op de top zou nu worden geopend. Dat dacht iedereen. De basis was er al. Hij kreeg een behoorlijk budget en mocht 160 miljoen uitgeven aan nieuwe spelers. Het lukte totaal niet met die spelers. Klaassen is daar een voorbeeld van. Ze maken allemaal geen doelpunten. Het gaat dramatisch."