'Van Halst sprak voor zijn beurt: hoge afkoopsom dreigt en Verbeek in wachtkamer'

'Van Halst sprak voor zijn beurt: hoge afkoopsom dreigt en Verbeek in wachtkamer'

24-10-2017 07:38
16

Gertjan Verbeek zit in de wachtkamer bij FC Twente. De Enschedese club moet eerst overeenstemming bereiken met de weggestuurde René Hake, voordat een nieuwe trainer kan worden aangesteld, meldt TC/Tubantia.

Verbeek voerde al een aantal gesprekken met Twente, maar de volgende afspraak laat even op zich wachten. "Beide partijen mogen wel voorwerk verrichten, maar kunnen pas concreet worden op het moment dat de club een akkoord heeft over een nieuwe functie of een aankoopsom met de oude trainer. Dat zijn de regels", laat hij weten.

Een overeenkomst met Hake is niet binnen afzienbare tijd te verwachten. Directeur Jan van Halst sprak voor zijn beurt door te stellen dat 'samen met Hake is besloten dat hij in een andere functie verder gaat'. De ex-trainer van de Tukkers hoorde nog niets en het is de vraag of hij akkoord gaat met een nieuwe taak. Het is niet ondenkbaar dat Twente over de brug moet gaan komen om het contract van Hake af te kopen.

Dat Verbeek de nieuwe trainer wordt in de Grolsch Veste, is ook geen uitgemaakte zaak. "Beide partijen hebben de hoofdlijnen besproken, en nu gaat het erom of we het over de details eens kunnen worden", stelt hij. "Twente is in een bepaalde positie terechtgekomen, en daar kun je niet alleen René Hake verantwoordelijk voor houden. Er zijn meer oorzaken."

"Ik heb nu inside wat informatie gekregen en daar heb ik vragen over. Bijvoorbeeld: waar komen de verantwoordelijkheden te liggen?", besluit Verbeek.