Robben en Advocaat niet op een lijn: Oranje-aanvoerder koos voor Real-podium

Robben en Advocaat niet op een lijn: Oranje-aanvoerder koos voor Real-podium

24-10-2017 08:40
11

Cristiano Ronaldo dankt zijn uitverkiezing tot FIFA speler van het jaar mede aan Arjen Robben. De aanvaller is een van de vele aanvoerders die op de Portugese ster van Real Madrid heeft gestemd.

Bij de verkiezing van FIFA's Best worden stemmen van de aanvoerders van de nationale teams, bondscoaches en sportjournalisten bij elkaar opgeteld. Ronaldo won met 43,16 procent van de stemmen. Lionel Messi werd op gepaste afstand (19,25 procent) tweede, voor Neymar (6,97 procent). Juventus-keeper Gianluigi Buffon eindigde net buiten de top drie (6,82 procent).

Het volledige podium van Robben, die eerder deze maand tegen Zweden afscheid nam als international, bestond uit spelers van Real Madrid. Naast Ronaldo konden ook Sergio Ramos en Marcelo op de steun van de Nederlander rekenen. Bondscoach Dick Advocaat zette Messi op één, gevolgd door Ronaldo en Neymar.

Lieke Martens kreeg bij de verkiezing van beste speelster 21,72 procent van de stemmen. De aanvaller van Oranje en FC Barcelona bleef de Amerikaanse Carli Lloyd (16,28 procent) en de Venezolaanse Deyna Castellanos (11,69) voor. Vivianne Miedema werd zesde met 6,28 procent van de stemmen.