Directeur kost Koeman de kop: 'Bleek een groentje aan onderhandelingstafel'

Directeur kost Koeman de kop: 'Bleek een groentje aan onderhandelingstafel'

24-10-2017 11:13
32

Het onvermogen van technisch directeur Steve Walsh heeft Ronald Koeman de kop gekost bij Everton. Dat schrijft het Algemeen Dagblad.

Walsh werd in de zomer van 2016 door Everton overgenomen van Leicester City om Koeman bij te staan op de transfermarkt. 'Het onvermogen van technisch directeur Steve Walsh, weggekaapt bij Leicester City, leidde tot chaos', schrijft het Algemeen Dagblad in een analyse over de val van Koeman bij Everton.

Wedden

Meer odds

'De ontdekker van revelaties als N'Golo Kanté en Riyad Mahrez bleek een groentje aan de onderhandelingstafel. Koeman smeekte eind augustus nog om een opvolger voor spits Romelu Lukaku en een linksbenige verdediger, maar kreeg grotendeels voetballers voor wie de Premier League te vroeg kwam', aldus de krant.

De transfermarkt brak Koeman uiteindelijk op. 'Na een sterk eerste jaar gaf Moshiri hem carte blanche. Hij mocht voor 160 miljoen euro investeren in het elftal, in een poging toe te groeien naar een top 4-club. De transferperiode zorgde niet voor de gewenste stap voorwaarts. Everton verkruimelde voor de ogen van het publiek', aldus het AD.