Buffon (39) kondigt daags na winnen FIFA-award afscheid als prof aan

Buffon (39) kondigt daags na winnen FIFA-award afscheid als prof aan

24-10-2017 20:06
25

Gianluigi Buffon gaat er na dit seizoen mee stoppen. Dat heeft de 39-jarige doelman maandag, een dag nadat hij uitgeroepen werd tot beste doelman van de wereld, bekendgemaakt.

Buffon mocht maandag op het FIFA-gala in Londen de award voor beste doelman in ontvangst nemen. Nog geen 24 uur later vertelt hij aan Sky Sports dat dit zijn laatste seizoen als prof is. "Dit is mijn laatste seizoen en ik sta achter de keuze die ik maak", aldus Buffon. "Het zal niet veel veranderen aan alles wat ik tot nu toe heb bereikt als ik nog een jaar of twee jaar doorga."

Buffon draagt sinds 2001 het shirt van Juventus, nadat hij zijn carrière bij Parma begon. In 2006 won hij met Italië de wereldtitel. De Champions League ontbreekt nog op het palmares van de sluitpost. Afgelopen seizoen verloor hij de finale in Cardiff van Real Madrid. De finales van 2015 en 2003 gingen eveneens verloren. Als Juventus dit seizoen de Champions League wint, gaat Buffon misschien nog door tot de Europese Super Cup van 2018.

Buffon werd met Juventus negen keer kampioen van Italië. Hij is bij de aanhang van Juventus extreem populair geworden door als een van de weinige spelers te blijven toen de club werd teruggezet naar de Serie B.