Bosz en Dortmund doorbreken matige serie en gaan door in DFB Pokal

24-10-2017 22:35
4

Het Borussia Dortmund van manager Peter Bosz heeft zich herpakt na een reeks van drie wedstrijden zonder overwinning. BVB won met 0-5 op bezoek bij Derde Bundesliga-club 1. FC Magdeburg en bereikte daarmee de achtste finale van het toernooi om de DFB Pokal.

Borussia werkte een moeizame eerste helft af in het voormalige Oost-Duitsland, waar de thuisploeg zeer behoorlijk meespeelde zonder dat het veel gevaar wist te stichten. Vlak voor rust kwamen de geel-zwarten dan toch op voorsprong. Gonzalo Castro had pas net de geblesseerde Mahmoud Dahoud vervangen en tekende met zijn eerste balcontact de 0-1 aan.

Meteen na rust werd de score verdubbeld door Alexander Isak, die zijn eerste treffer namens Borussia maakte. In de slotfase liep de Bundesliga-koploper nog verder uit dankzij een benutte strafschop van Andriy Yarmolenko en een rake kopbal van Marc Bartra. Het slotakkoord was voor Shini Kagawas, die in de blessuretijd de vijfde treffer verzorgde.