Van Aanholt en Riedewald blunderen, Crystal Palace voor schut in Bristol

24-10-2017 22:37
17

Met drie Nederlanders in de basis heeft Crystal Palace dinsdagavond een pijnlijke nederlaag geleden in de League Cup. Championship-club Bristol City was met afgetekende cijfers te sterk (4-1).

Patrick van Aanholt, Timothy Fosu-Mensah en Jaïro Riedewald kregen de kans van Roy Hodgson, maar ze maakten geen sterke indruk. Bakary Sako had Palace nog wel op 0-1 gezet, maar een blunder van Van Aanholt leidde de afgang van de bezoekers in. De linksback kopte te kort terug op de keeper en zag het daardoor gelijk worden.

Nadat Bristol nog voor rust op 2-1 kwam, werd het na rust echt beslist. De 3-1 van Joe Bryan was een schitterend schot dat via de onderkant van de lat raak ging en bij de 4-1 ging Riedewald de fout in. Hij werkte een bal slecht weg en zag Callum O'Dowda profiteren. Het bekeravontuur voor de hekkensluiter van de Premier League zit er daardoor op.

Manchester United won vrij eenvoudig van Swansea City. De ploeg van José Mourinho speelde onder meer met Daley Blind in de basis. Jesse Lingard maakte beide doelpunten in Wales, waar Mike van der Hoorn negentig minuten speelde voor de thuisploeg.