'Na 20 jaar is het mooi geweest, ik moet maandag uit mijn bed worden getakeld'

'Na 20 jaar is het mooi geweest, ik moet maandag uit mijn bed worden getakeld'

25-10-2017 09:40
33

Jeroen Verhoeven wil woensdagavond negentig minuten lang genieten van de bekerwedstrijd van ASV De Dijk tegen Ajax. De 37-jarige doelman is bezig aan zijn laatste seizoen.

"Na twintig jaar profvoetbal is het mooi geweest. Het lichaam is gewoon versleten", zegt Verhoeven in De Telegraaf. "Mijn achillespezen en schouders doen elke dag pijn. En het herstel na een training of wedstrijd duurt langer. Op maandagochtend moet ik bij wijze van spreken uit mijn bed worden getakeld en lig ik anderhalf uur op de bank bij de fysiotherapeut."

Het hoogtepunt in zijn loopbaan is de kampioenswedstrijd met Ajax tegen FC Twente in 2011. "Hoe kun je die climax verzinnen? Dat je op de laatste speeldag, op de verjaardag van Frank de Boer, tegen je directe concurrent de dertigste landstitel, de derde ster, kunt pakken. Als we hadden verloren, waren we derde geworden", blikt de sluitpost terug.

"Die spanning vergeet ik nooit meer. We zaten in de kleedkamer en de hele Arena trilde – een uur, misschien zelfs wel langer voor de wedstrijd – op zijn grondvesten. Toen we het veld opliepen, wisten we dat het goed zat. Die hunkering van de fans en spelers naar die derde ster was zó groot dat we niet kónden verliezen", besluit Verhoeven.