Kluivert geniet in Volendam: 'Dat is wel humor. Beetje Amsterdams, hoort erbij'

Kluivert geniet in Volendam: 'Dat is wel humor. Beetje Amsterdams, hoort erbij'

26-10-2017 08:31
16

Justin Kluivert wist zijn stempel niet echt te drukken op het spel van Ajax in de bekerwedstrijd tegen ASV De Dijk (4-1). Toch genoot de vleugelspeler van het Amsterdamse onderonsje in Volendam.

"Het publiek was voor allebei de teams, het is mooi om zo'n wedstrijd te spelen. En het is ook mijn oude club, dus extra leuk voor mij", zegt Kluivert tegen AT5. Hoewel de achttienjarige aanvaller genoot van de ambiance, was het niet makkelijk om in zijn spel te komen. Coach Marcel Keizer toonde zich kritisch op zijn buitenspelers.

"De dribbels gaan meestal niet in zulke wedstrijden", erkent Kluivert. "Tegen zulke teams moet je echt de bal laten gaan. Het is niet makkelijk om er doorheen te spelen, maar we hebben wel een paar keer gescoord."

Na afloop stroomde het veld vol met jonge supporters. "Ik vond het wel leuk. Tijdens de wedstrijd werd omgeroepen: niet op het veld. En na afloop waren ze toch met z'n allen op het veld. Dat is wel humor. Als kleine jongen kun je dat maken natuurlijk. Een beetje Amsterdams, dat hoort erbij."