Keizer kritisch op 'te enthousiast' Ajax-duo: 'Ze kunnen beter dan dit'

Keizer kritisch op 'te enthousiast' Ajax-duo: 'Ze kunnen beter dan dit'

25-10-2017 22:22
14

Marcel Keizer is blij met de winst op ASV De Dijk, maar niet met het aantal gescoorde doelpunten. Dat hadden er volgens de Ajax-trainer meer moeten zijn. In het stadion van FC Volendam werd het 1-4.

"Je denkt altijd dat het beter kan en ik vind dat we meer doelpunten hadden moeten maken. Dan begin ik weer meer de negatieve dingen, maar we hebben vier best aardige goals gemaakt", zegt Keizer tegen FOX Sports. "Ik baal van de tegengoal uit een corner. Niet nodig. Na rust werd het al snel 0-4. Dan zie je wat verslapping in je team kan doen. Dat vind ik zonde. Algeheel genomen is 1-4 prima."

Keizer vindt dat buitenspelers Justin Kluivert en Vaclav Cerny, die de kans kregen tegen de amateurs, meer hadden moet brengen. "Ze hadden het moeilijk. In de rust hebben we gezegd dat ze later naar binnen moesten spelen. Ze mochten het wel, maar later. Ze waren te enthousiast. De gretigheid straalt er vanaf. Dat vind ik sowieso mooi, maar zij weten ook wel dat ze beter kunnen dan dit."

Ook de Colombiaan Luis Manuel Orejuela krijgt huiswerk mee naar huis. "Ik vind van hem dat hij heel veel doet. Hij komt veel op. Ik ben blij met opkomende backs, maar er moet ook verdedigd worden. Dat is bij Luis nog een dingetje. Dat zit hem meer in de samenwerking met de andere verdedigers. Daar zijn we nog mee aan het stoeien. Dat is prima voor ons."