'Ik heb Hiddink bestudeerd en ontdekte dat ik nooit trainer zal worden'

'Ik heb Hiddink bestudeerd en ontdekte dat ik nooit trainer zal worden'

Gepubliceerd: donderdag 26 oktober 2017 om 10:26do 26-10-2017 om 10:26

Ji-Sung Park heeft geen plannen om trainer te worden. Aanvankelijk had hij die wel, maar nadat hij Sir Alex Ferguson en Guus Hiddink had bestudeerd zag de Zuid-Koreaan ervan af.

Park speelde van 2005 tot en met 2012 onder Ferguson en de jaren daarvoor werkte hij bij PSV en Zuid-Korea samen met Hiddink. "Ik heb Hiddink en Ferguson van dichtbij bestudeerd en kwam tot de ontdekking dat ik geen trainer ben en nooit zal worden", vertelt de oud-voetballer (36) aan de Japanse editie van Yahoo Sports.

"Tactiek en strategie zijn belangrijk en daar heb ik denk ik wel goede ideeën over, maar je moet een sterke leider zijn en kunnen omgaan met spelers op een psychologisch level. Dat konden Hiddink en Ferguson als de beste, maar ik niet. De beste trainers hebben veel charisma, kunnen een team motiveren en hebben een goede relatie met de pers."

Park, tegenwoordig werkzaam als ambassadeur van Manchester United, ziet het ook niet zitten om aan de slag te gaan als analyticus, ondanks dat hij naar eigen zeggen veel gevraagd wordt. "Ik wil helpen bij de ontwikkeling van voetbal in Azië", besluit hij.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws