Utrecht-routinier krijgt signalen: 'Kan moeilijk zijn omdat je in jezelf keert'

Utrecht-routinier krijgt signalen: 'Kan moeilijk zijn omdat je in jezelf keert'

26-10-2017 17:52
5

FC Utrecht werd woensdagavond door VVV-Venlo uit de KNVB Beker gekegeld (3-1). Dat was na de 3-0 nederlaag tegen AZ een nieuwe tik voor de Domstedelingen. Edson Braafheid ziet voor zichzelf een rol weggelegd om het tij te keren.

"Het is een klap, een heel harde klap", stelt Braafheid in gesprek met FOX Sports. "Het is doodzonde een prijs te laten liggen. We krijgen nu hier en daar wat klapjes. Daar moeten we van leren en sterk zijn", aldus de 34-jarige verdediger, die signalen van een dip herkent. "Uit ervaring weet ik dat je niet meer zo zeker bent. Waar je juist een schepje bovenop moet doen, kan dat soms moeilijk zijn omdat je in jezelf keert en twijfelt."

"In ons systeem hebben we elkaar juist nodig. Als de twijfel er is, dan ben je te laat", vervolgt Braafheid. "Hier en daar vallen gaatjes, er is meer onzekerheid, het vertrouwen valt weg. Dat is niets anders dan normaal met een jonge spelersgroep." De oud-speler van FC Twente, Bayern München, Hoffenheim en SS Lazio ziet een belangrijke rol voor zichzelf weggelegd. "De oudere spelers moeten daarin opstaan, daar ben ik ook een van."

Het recept is volgens Braafheid geen hogere wiskunde. "We moeten bij elkaar blijven. We moeten niet gaan wijzen en eilandjes gaan vormen. Samen knokken, dat is de enige manier om eruit te komen", besluit de linksback.