PSV'er staat al zeven maanden droog: Ik ben naar hem toegelopen

PSV'er staat al zeven maanden droog: "Ik ben naar hem toegelopen"

26-10-2017 21:52
28

Met hangen en wurgen boekte PSV donderdagavond een bekerzege op FC Volendam: 0-2. Ruim honderd minuten lang hield Hobie Verhulst, de goalie van de thuisploeg, letterlijk álles tegen. PSV-spits Luuk de Jong kon zijn ogen amper geloven. 

"We moesten het veel eerder afmaken. Nu moesten we dertig minuten langer door. Het belangrijkste is dat we vandaag winnen", zei De Jong direct na de wedstrijd voor de camera van FOX Sports. Met een goede kopbal was hij in de tweede helft dichtbij de 0-1. 

"Het was een geweldige redding van Verhulst. Helaas ging hij er niet in. Ik ben naar hem toegelopen en heb hem gezegd dat hij een geweldige wedstrijd keepte. Die verlenging heeft Volendam zelf afgedwongen, al hadden we onze kansen wel af moeten maken", vindt De Jong

"Plichtmatig? Ik begrijp het dat mensen dat vinden als je naar het resultaat kijkt, maar ik had wel het gevoel dat we echt wilden. We kwamen er alleen moeilijk doorheen. We maakten onze doelpunten niet. Je moet gewoon met 4-0 voorstaan na 90 minuten."

Overigens is het inmiddels al zeven maanden (!) geleden dat De Jong zijn laatste doelpunt maakte namens PSV. 

Lees ook: Van Ginkel redt PSV tegen Jupiler League-hekkensluiter na masterclass doelman