Van Ginkel redt PSV tegen Jupiler League-hekkensluiter na masterclass doelman

26-10-2017 20:58
72

Dankzij een wereldgoal van Marco van Ginkel in de tweede helft van de verlenging heeft PSV donderdagavond een bekerzege geboekt op FC Volendam. De lijstaanvoerder van de Eredivisie moest héél diep gaan tegen in het Kras Stadion, waar de doelman van Jupiler League-hekkensluiter Volendam de grote uitblinker was. Van Ginkel scoorde in de 106e minuut, Hirving Lozano maakt er uiteindelijk 0-2 van.

PSV was in Volendam dominant, maar niet scherp. De ploeg van trainer Phillip Cocu kreeg voor rust al voldoende kansen om te scoren te openen. Volendam-goalie Hobie Verhulst lag onder meer in de weg bij een poging van Adam Maher. Aan de andere kant van het veld was de thuisploeg overigens ook dichtbij een doelpunt. Nick Doodeman kopte naast.

Na de pauze bleef de koploper van de Eredivisie aandringen tegen de hekkensluiter van de Jupiler League. Maher, Lozano, Jorrit Hendrix en invaller Mauro Júnior waren dichtbij een doelpunt. Enkele minuten voor het laatste fluitsignaal leek aanvoerder Luuk de Jong alsnog voor de 0-1 te zorgen, maar de inzet van de spits, die al zeven maanden niet heeft gescoord, werd knap gekeerd door Verhulst.

Haast hoogstpersoonlijk dwong de goalie met zijn saves een verlenging af. Cocu haalde Bart Ramselaar naar de kant en bracht Van Ginkel in de ploeg. De middenvelder miste eerst nog een grote kans, maar in de 106e minuut brak hij de ban met een geweldige omhaal. Zelfs Verhulst had daar geen antwoord op. De 0-2 van Lozano in de allerlaatste minuut gooide de wedstrijd definitief op slot.  Volendam eindigde het duel overigens met tien man, omdat Dylan Mertens rood kreeg.