AZ wint ruim in Almere en plaatst zich als laatste club voor achtste finales

26-10-2017 22:35
9

Met groot gemak heeft AZ zich donderdagavond geplaatst voor de volgende ronde van de KNVB Beker. Almere City werd op eigen terrein met 4-0 verslagen. Wout Weghorst tekende voor twee treffers.

AZ begon dominant in Almere. Pas na 22 minuten kreeg de formatie van trainer John van de Brom de eerste uitgespeelde kans. Een kopbal van Weghorst vloog naast. AZ-verdediger Stijn Wuytens had meer geluk met het hoofd. Uit een corner kopte de Belg in de 35e minuut raak.

Na de pauze liep de nummer zes van de Eredivisie verder uit. Al in de 49e minuut maakte Weghorst er 0-2 van. Tien minuten later scoorde de lange spits wéér. Almere-doelman Chiel Kramer had geen antwoord op zijn schot. De vierde goal van de avond kwam op naam van Jonas Svensson. De Zweed scoorde op aangeven van Mats Seuntjens. Op dat moment speelde Almere overigens al met tien man. Kees van Buuren kreeg tweemaal geel.

AZ is na NEC, GVVV, VVSB, RKC Waalwijk, PEC Zwolle, SC Cambuur, Fortuna Sittard, FC Twente, VVV-Venlo, Heracles Almelo, Willem II, Roda JC, Ajax, Feyenoord en PSV de zestiende ploeg die zich plaatst voor de achtste finales van de KNVB Beker. Donderdagavond wordt er geloot.